Kukar Ndapati 15 Penghargaan Di Malam Penganugerahan Kaltim 2016

Bahasa Kutai    4 tahun yang lalu

Sumber Foto: busu H. Marli pas nerima penghargaan di anugerah Kaltim 2017.

TENGGARONG- 15 penghargaan di bemacam bidang dah didapati leh pemerintah Kabupaten Kutai Kartanegara (Kukar) pas malam anugerah Kaltim 2016, nya diadakan di Plenary Hall Sempaja Samarinda, Minggu (8/1).

Tegak Penghargaan - perhargaan bidang pemberdayaan perempuan ngan perlindungan anak, pariwisata katagori kabupaten, keterbukaan informasi publik, kesehatan, pengelolaan keuangan, koperasi,  kesejahteraan social Penghargaan tu diberikan ngan simbolis leh Gubernur Kalimantan Timur (Kaltim) busu Awan Farouk Ishak ke Sekdakab Kukar, busu H. Marli.

Busu H. Marli pas ditemui habis nerima penghargaan besyukur mun Kukar balik ndapatikan bemacam penghargaan di anugerah Kaltim 2017. \"Etam patut  besyukur Kutai Kartanegara di penganugerahan malam ne ndapatikan 15 penghargaan di bmacam bidang ntuk peringkat ke II ngan jua III\" Uje busu Marli.

sida busu tu jua beharap ngan penghargaan tu jadi motivasi ntuk sida segala sektor  pembangunan di Kutai Kartanegara, jangan sampai Kukar kalah ngan nya lain, karna Kukar ne yahak kabupaten nya berempui wilayah teluas ngan perkembangan pembangunan nya bujur-bujur pesat. \"Saya beharap apa nya etam dapati malam ne jadi motivasi ntuk nyejahterakan masyarakat Kutai Kartanegara\" harapnyaSementara tu Gubernur busu Awang Farouk Ishak nyampaikan rasa bangganya ke kemajuan pembangunan di Kalimantan Timur.

\"Penghargaan ne diberikan sebagai apresiasi pemprov Kaltim nkan peningkatan kinerja pemerintah kabupaten/kota dalam penyelenggaraan pemerintahannya\" uje leh busu Awang jua. Di acara tu jua dikerjaikan nandatangani kerjasama penanganan masalah kesehatan masyarakat antara pemprov Kaltim ngan Kabupaten/Kota Sekaltim. (PK.04- mesi 01/emge)